Information om att sälja husbil

Börjar det bli dags att sälja din husbil? Här kommer några tips för att det ska bli en lyckad affär. Varmt välkommen in till oss för en värdering av ditt fordon. Är det undanställt för vintern kan du gärna visa bilder på det så ger vi dig en uppskattning.

För att du ska få ut bästa möjliga pris för din husbil bör du tänka på följande, oavsett om du vill sälja fordonet själv eller låta oss göra jobbet:

Städa & fräscha upp

Om du ska sälja din husbil så är det viktigt att den ser hel, ren och fräsch ut. Det behövs egentligen ganska lite för att bilen ska bli som ny. Börja med att plocka ur alla dynor och dammsug samtliga ytor ordentligt. Rengör kök, badrum och öppna ytor med ett milt rengöringsmedel och mikrofiberduk. Använd vid behov textiltvätt på dynorna och lufta dem ordentligt. Nu ser ditt fordon genast mycket trevligare ut och unken lukt brukar försvinna. Skulle det ha bildats dålig lukt kan det vara en god idé att låna en ozon-renare för att fräscha upp luften. Ett husmorsknep är annars att ställa in en bytta med ättika i utrymmet någon dag. Det brukar neutralisera dålig lukt.

husbil på campingplats

Se till att allt fungerar

Att allt fungerar som det ska är viktigt för att din husbil ska få ut högsta möjliga pris. Det kan vara värt att lägga lite tid och pengar på att reparera och fräscha upp sådant som inte längre fungerar som det ska. Mycket viktigt är till exempel anslutningar för gasol. Vår verkstad hjälper dig gärna med gasolkontroll och kan reparera anslutningarna vid behov.

Campingfordon kan även dras med en del fuktproblem. Vi kan hjälpa dig att kontrollera detta och täta om det skulle finnas behov vid exempelvis takluckor, fönster eller dörrar. Ett fordon som har genomgått gasolkontroll och fukttest ger en extra trygghet för köparen, vilket förstås gör att du kan få ett bättre pris.

Välkommen in för att få din husbil värderad.
Vill du byta upp dig kan vi i vissa fall ta din nuvarande husbil som inbyte.